пʼятниця, 22 травня 2015 р.

У 2015 році виповнюється 100-річчя перемоги українських січових стрільців на горі Маківка.  До цієї дати на абонементі Колківської  бібліотеки для дорослих організовано книжкову виставку «Маківка – гора слави Січових стрільців» і проведено бесіду по книзі Івана Хоми .Січові стрільці.

Зав. бібліотекою Г.І.Оксенюк проводить бесіду по книзі Івана Хоми "Січові стрільці"

Учні знайлмляться з книгою
"Історія України... Забуті імена, викреслені з пам'яті цілі сторінки, зруйновані могили, поламані хрести, понищені церкви. Сьогодні ми хочемо воскресити в пам'яті одну із забутих сторінок нашої історії — про українських січових стрільців. Створені в розпал Першої світової війни, легіони січових стрільців були армією справжніх інтелігентів, носіїв високих ідей і благородних ідеалів.
Від Маківки почався відворот московських військ з Галичини й дальший похід Українських Січових Стрільців по наміченому маршруту Львів — Київ. Світла, хоч і кривава перемога УСС на горі Маківці, усталила їх славу "залізної бригади", яка не дивлючись на свою нечисельність, вивінчування й несистематичний вишкіл, здатна творити вояцькі дива.
    За цю славу довелося потім Стрільцям дорого платити. Висовувані на чоло фронту, виконуючи найважчі бойові завдання, рятуючи нераз ситуацію, що в розумінні австрійських військових службовців була не до врятування, Українські Січові Стрільці, засівали своїми кістками й полили своєю кров'ю далекий шлях від Карпат до золотоверхого Києва.

Немає коментарів:

Дописати коментар